Ningbo 宁波

Het schooljaar van 2012-2013 laat ik Leuven achter me en trek ik naar de Ningbo University 宁波大学 in Ningbo. Nog nooit van Ningbo gehoord? Ik ook niet, tot me gevraagd werd mijn drie keuzes door te geven bij de beursaanvraag. Mijn eerste twee voorkeuren stonden vast: Hangzhou, de stad nabij Shanghai, waar ik al zoveel positiefs over gehoord had, en Xiamen, het paradijselijk eiland voor de kust van China. Mijn derde keuze was nog een blanco vakje…

Om dat vakje op te vullen, verdiepte ik me in de ‘beurzenmappen’ die in een klein hoekje van de Oost-Aziatische bibliotheek te vinden zijn. Ik zocht naar een ‘kleine’ stad, waarbij ik niet zou opgaan in de massa buitenlanders die er wonen, en naar een stad in het zuidoosten van China, nabij Shanghai. Want daar in de buurt zouden ook mijn medesinologen te vinden zijn voor een jaartje. Zo haalde Ningbo mijn keuzelijstje.

Klein is Ningbo naar onze normen niet te noemen: in 2007 lag het inwonersaantal nog op meer dan een miljoen inwoners. De stad is bovendien een oude Chinese havenstad met een rijke geschiedenis. Ik zal er verblijven op de campus van mijn universiteit, die zich op een halfuurtje van het centrum van Ningbo bevindt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: