Back in Ningbo!

13 Okt

Na een superweekje vakantie keerde ik terug naar Ningbo en pikte ik mijn Chinese studentenleven weer op! Zal ik eerst even vertellen hoe onze reis verlopen is? =)

Onze eerste stop was Shanghai. Daar waren we uitgenodigd op een Belgische receptie en wie zegt nu nee tegen een lekker hapje en een Belgisch biertje? =)haha Daar zag ik Joke, Tessa en Thomas terug en later, in Suzhou, vergezelde ook Yoana (die nu in Nanjing woont) ons. Heel fijn om iedereen nog eens terug te zien, ervaringen uit te wisselen én… Suzhou te verkennen natuurlijk! Deze stad wordt weleens het Venetië van het Oosten genoemd en de mooie riviertjes door de stad maakten meteen duidelijk waarom. We bezochten het bekende Tiger Hill park, de toeristische straat Pingjianglu en nog meer mooie plekjes. Ondanks de mooie tempels, parken en uitzichten, blijft de meest memorabele ervaring eentje die zich tussen vier muren afspeelde: we gingen de typisch Chinese karaoke verkennen, of simpelweg ‘KTV’. Chinezen houden van zingen en karaoke is dan ook big business hier! Een heel complex vol met verdiepingen en verdiepingen zaaltjes die je kan huren om samen met je vrienden je stem schor te zingen. Heeerlijk! =)haha

Na enkele dagen Suzhou was ons plan oorspronkelijk om naar Hangzhou te trekken, maar dat blijkt een populaire bestemming te zijn tijdens de vakantie want werkelijk alles – hostels, hotels, appartementen – waren volgeboekt! Dan maar naar Ningbo? En hop, woensdag zaten we alweer op de bus, op weg naar ‘huis’. En ja hoor, zo terug aankomen in Ningbo, voelde echt een beetje als thuiskomen! We gingen nog de mooie Tiantongberg met boeddhistische tempel verkennen, we brachten een bezoekje aan de prachtige Tianyi bibliotheek en toen zat de vakantie er helaas al op.

Thuis komen betekent ook de gebruikelijke sleur én dus de lessen hervatten. Die waren deze week heel fijn, misschien ben ik extra gemotiveerd na een weekje vakantie? De lerares is ook erg tevreden over de Europeanen in haar les, dus we doen het zo slecht nog niet =)haha Nog een goede reden om naar de les te gaan: naast de gewone leerstof krijgen we ook wat culturele dingen mee. Zo overliepen we gisteren per seizoen welk fruit we zeker moeten eten. Dit seizoen was het youzi, maar die liet Yaoyao me al proeven. Yaoyao zit ook niet stil en elke keer als ik haar zie wil ze me zoveel mogelijk nieuwe dingen laten proeven en me helpen met mijn Chinees. Zo aten we deze week geroosterde kastanjes, waar ik niet meteen dol op was, maar ik moest het toch eens geprobeerd hebben. =) Daarna overliepen we op kot één voor één alle tv-zenders. Ze legde uit welke interessant voor me waren, waar ik films kon vinden, welke zender enkel nieuws uitzendt en welke series helemaal hot zijn. Ik ben simpel van start gegaan en keek naar de teletubbies. =)haha Leerrijk hoor!

Woensdag was er dan de openingsceremonie. Onze universiteit heeft de gewoonte haar studenten te sms’en voor elke scheet: zo krijgen we smsjes als een les wegvalt, als er een les bijkomt (op zaterdag!) en we kregen wel 20 herinnerings-smsen om toch maar niet te vergeten dat we woensdag de openingsceremonie moesten bijwonen en vooral: ‘dress up’. =)haha Toen we aankwamen zagen we dat het heel officieel was. We deden een heuse stoelendans vooraleer we in het juiste rijtje zaten om het podium op te wandelen, de juiste persoon de hand te schudden en dan mooi te lachen voor de camera. De mapjes die we kregen, bleken dan nog eens enkel voor de schijn te zijn: ons certificaat zat er helemaal niet in, dat was nog in de maak, verzekerde John, onze schoolcoördinator. Nina moest ook een speech geven en ze deed het schitterend!

Verder heb ik ook niet stilgezeten en ben ik een dagje gaan werken. Het wordt nog lachwekkender als je eenmaal weet wat ik deed: ik ging naar het Oktoberfest om de Chinezen te entertainen in een Duits pakje. Als iemand het vroeg: ‘Jawohl ich bin Deutsch’. Er klopte wel meer niet: het bier dat geschonken werd, was Carlsberg, Russische danseressen kwamen, met Braziliaanse pluimen in hun gat, samba dansen, en een gigantische Garfield én een smurf (sowieso Belgisch) kwamen het gebeuren opleuken. Ik word er voor betaald, maar met al het gratis bier, buffet en vooral desserts, had ik het net zo goed gratis willen doen =)haha En als jullie me nu willen excuseren? Ik moet me vandaag nog een keertje in mijn veel te spannend Duits pakje hijsen en er wachten een frisse pint bier en een lekker stuk chocoladetaart op me op het Oktoberfest.

Auf Wiedersehen!

Advertenties

9 Reacties to “Back in Ningbo!”

 1. Annick Guffens 13 oktober 2012 bij 10:48 am #

  Hey Leentje,
  Supermooi geschreven en echt fijn om te lezen. Ik zou je eens willen zien in dat Duits pakje haha. Is de chocoladetaart daar zo lekker als bij ons? En die van de teletubbies vind ik geweldig. Dikke kussen van mama. Amuseer je nog!!

 2. Lauranne 13 oktober 2012 bij 4:18 pm #

  Haha, hilarisch! uploaden die foto’s van dat Oktoberfest!!!!! 😀

  • Heidi Paulissen 14 oktober 2012 bij 12:35 pm #

   Niet te geloven, haha! In Duitsland klagen ze dat Halloween het Oktoberfest op sommige plaatsen aan het verdringen is en nu hoor ik dat ze in China het Oktoberfest vieren!!!
   Moest je dan rondlopen in een “Dirndl”? Moet je ook bierpotten dragen? De getrainde Duitse meisjes kunnen 10 van die literpotten dragen!
   Noch viel Spaß und liebe Grüße!

   • Anneleen in China 15 oktober 2012 bij 9:47 am #

    =)haha Zo Duits was het allemaal niet, ik moest gewoon wat mensen entertainen, dansje doen op het podium, mensen uit het publiek halen voor een drinkwedstrijd… 10 potten kan ik dus nog steeds niet dragen… =)haha Maar het was heel tof!

  • Anneleen in China 15 oktober 2012 bij 9:45 am #

   Heel snel.. ;)haha

 3. Heidi Paulissen 21 oktober 2012 bij 7:04 pm #

  Mooie foto’s! Je ziet er super uit als Duitse! Amuseer je nog!
  Heel veel lieve groetjes!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn 1-oktobervakantie (2): Ningbo en Dongshan (in Suzhou) | Sinologica - 31 oktober 2012

  […] een middellange busrit kwamen we dus aan in Ningbo, waar onze hartsvriendin Anneleen een jaartje studeert, of dat zegt ze toch tegen ons. Ze had voor ons een mooi maar vuil hostel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: