Eerste week in Ningbo

9 Sep

Bijna een week in Ningbo nu en… het went snel! Zal ik jullie eerst even vertellen hoe ik hier geraakt ben? =)

Na de check out in het hostel, kon het getrek en gesleur met onze bagage beginnen. We moesten niet eens wachten tot we aan het metrostation waren, want de uitgang van het hostel was voorzien van een lange steile trap. Bovendien regende het pijpenstelen, dus waren de treden lekker glad. Fijn zo! We kozen om met de metro naar trein- en busstation te gaan, want dat leek ons goedkoop en praktisch. Goedkoop? Ja. Praktisch? Nee! Met twee valiezen, een schoudertas en een handtas de roltrap nemen is geen makkie! De Chinezen stonden erbij en keken ernaar, maar helpen? Deden ze niet aan mee. De enige die ons wel te hulp schoot, was… een buitenlander! Dat vond ik erg frustrerend en toen ik eindelijk mijn bushalte bereikt had, was ik wat geërgerd door die onbehulpzame Chinezen. Die onbehulpzaamheid is waarschijnlijk te wijten aan de typisch Chinese ‘bemoei je met je eigen zaken’-mentaliteit, maar daar had ik op dat moment niet echt een boodschap aan.

De busrit verliep vlot en toen ik drie uur later eindelijk aankwam in Ningbo, moet ik er zo verloren uitgezien hebben dat iedereen me te hulp schoot. De dame naast me in de bus zette me op een taxi, de taxichauffeur was vriendelijk en behulpzaam (maar zette me wel flink af grrr) en toen ik op school aankwam, ontmoette ik Yaoyao, een Chinese studente die ALLES voor me regelde die eerste dag. Ze nam me ook mee uit eten en maakte me wegwijs op de campus. Twee dagen later stond ze terug voor mijn deur om te kijken of alles goed ging met me, dus ze is echt geweldig! Ik ben zo blij dat ik haar leerde kennen! We gingen nog een keertje uit eten en ze stelde me voor aan haar zus, die hier op de campus een winkeltje heeft. Ze dingt ook af als ik wat moet kopen en legt me dingen uit die ik niet snap.

De campus zelf is overweldigend groot! Zo groot dat ik een kaart kocht van de universiteit, om toch maar niet te verdwalen. =)haha Ik had beter meteen ook een kaart van Afrika gekocht, want er zitten erg veel Afrikaanse uitwisselingsstudenten hier in Ningbo University. Mijn kamer? Een hotelkamer! Geen grapje: elke dag wordt mijn vuilnisbakje leeggemaakt, mijn lakens en handdoeken worden wekelijks ververst en mijn kamer wordt schoongemaakt. Pure luxe, inderdaad! =)haha

De eerste dagen hier waren vrij eenzaam, maar elke dag gaat het weer wat beter en elke dag leer ik nieuwe mensen kennen. Gisteren leerde ik nog een meisje uit Brazilië kennen =)haha Mijn lessen starten ook pas 17 september, dus ik ben eigenlijk veel te vroeg hier. Vrijdag kan ik wel al gaan registreren en een examen afleggen om zo te bepalen in welke groep ik les kan volgen.

Hoewel ik me wat eenzaam voel en me vaak verveel, nu de lessen nog niet van start gingen, geloof ik wel dat er in een jaartje buitenland geen negatieve ervaringen zijn. Het zijn gewoon ervaringen. En uit die stomme dingen, leer je net het meeste. Dus als ik het even moeilijk heb, denk ik daar gewoon aan, zet ik een vrolijk deuntje op en besef ik dat er nog een heel jaar vol kansen voor me ligt. =)

Dikke zoenen!

Advertenties

4 Reacties to “Eerste week in Ningbo”

  1. simazhi 9 september 2012 bij 12:43 pm #

    Oh zo mooi geschreven! En wat je in het begin zei over de roltrap, dat gold (in mindere mate) ook voor ons :p

  2. Marie Ruppol 15 september 2012 bij 2:51 pm #

    Hey Anneleen!
    Dit is echt een super leuke blog! Bijna het gevoel er zelf bij te zijn! Ik kijk al uit naar de volgende post.

    Veel succes en nog meer plezier daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: